31.7.2020

JUUSTOKAKKU



Tadaa! Tässä se nyt on - elämäni ensimmäinen itse tekemäni juustokakku. Olen jotenkin aina ajatellut, että juustokakun valmistus olisi jollain tapaa työläs projekti, mutta ei! Hyvin ehtii vaikka vielä alkavaa viikonloppua silmällä pitäen tämmöinen herkku kahvipöytään. 

Juustokakku

Pohja:
1/2 pkt digestive-keksejä
75 g voita

Täyte: 
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 (400 g) rasiaa vanilja-tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 
2-3 rkl vettä

Koristeluun: 
1/3 levyä minttukrokantti suklaata
1 rasia tuoreita vadelmia

Tee näin: 
Murskaa keksit kulhossa hienon hienoksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen sekaan. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja lisää tämän jälkeen muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne pieneen määrään kuumaa vettä (n. 2-3 rkl). Sekoita liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoon. Lisää lopuksi täytteeseen kermavaahto. Tässä kohtaa ei enää vatkata. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia. Koristele kakku vasta hieman ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.