13.7.2020

PÄTKIS-JÄÄTELÖ (KOTITEKOINEN)


Aiemmin täällä blogissa jo julkaistu ja hyväksi todettu jäätelöresepti tässä nyt uudelleen. Mukavaa ja aurinkoista uutta viikkoa juuri sinulle! 

PÄTKIS- JÄÄTELÖ
noin 1 litra, ilman jäätelökonetta

Tarvitset:
 3 kananmunaa
4 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1 pss Pätkis karkkia 

Päälle:
kinuskikastiketta

Tee näin: 
Erottele valkuainen ja keltuainen. Vaahdota valkuaiset erikseen, keltuaiset tomusokerin kanssa ja kerma erikseen. Pilko karkit pieneksi muruksi. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen pätkismuru. Laita seos kannelliseen astiaan ja astia pakastimeen. Pakastusvaihe kestää noin 4-6 tuntia. Käy sekoittamassa massaa muutamia kertoja pakastusvaiheessa, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla ja massa jäätyy tasaisesti. 

Samalla ohjeella valmistunee ihan jokaiseen makuun sopiva jäätelö, sen lupaan. Käyttämäni Pätkiksen sijaan jäätelömassaan vai sekoittaa ihan mitä tahansa, kuten vaikkapa karkkia,-suklaakastiketta,-hilloja,-marjoja,- pähkinöitä jne. Ja tämä jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta! Oletko sinä tehnyt itse jäätelöä? 

8 kommenttia:

 1. Nam, kuulostaapa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku oli ihan jees, mutta jatkossa pitää testata jotakin vähän pehmeämpää karkkia tai esim. keksiä jäätelömassan joukkoon.

   Poista
 2. Sinulla heräsi lisää kysymyksiä siitä kamerasta...Siinä yhdestä filmikasetista, mikä laitetaan kameran sisälle, saa otettua 10 kuvaa.

  VastaaPoista
 3. Nam nam, hyvältä näyttää - mitä sitä turhia vempaimia hankkia kaappiin täytteeksi :)

  VastaaPoista
 4. Nam 🤍 Kuulostaapa herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle herkulle vahva suositus! Makujen kanssa vain taivas on rajana.

   Poista

Kiitos kommentista.