10.8.2020

CHILI CON CARNE


Mieheni valmistaa mielestäni erinomaista Chili con carnea ja ylipäätään hän on paljon rohkeampi käyttämään mausteita kuin mitä itse olen. Tänään olin keittiössä seurana ja siinä istuskellessani tein pientä tutkimustyötä, hih! 

Chili con carne 
4 annosta

Tarvitset:
400 g jauhelihaa
2 varhaissipulia
4-5 valkosipulinkynttä
4 pientä porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vaaleita papuja 
pippuria myllystä
1 tl suolaa
ruokaöljyä

ripaus: 
carrya
pizzamaustetta
chiliä
sitruunapippuria
 timjamia
savustettua paprikajauhetta

riisiä


Tee näin:  
Pilko sipulit ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki pannulla ja lisää joukkoon jauheliha. Ruskista ja mausta. Lisää lopuksi joukkoon tomaattimurska ja pavut. Anna seoksen vetäytyä hetki pannulla ja valmista sillä aikaa riisi. 

Lisää kattilan pohjalle ruokaöljyä ja riisi. Pyörittele riisejä hetki kuumassa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä riisit vedellä ja keitä paketissa olevan ohjeen mukaan, tässä tapauksessa noin 10 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä maistui. Se on kyllä jännä, että kun toinen tekee ruokaa ja itse pääset valmiiseen pöytään, ruoka maistuu aina extra hyvälle.

      Poista

Kiitos kommentista.