5.7.2020

RAPEAT KRUTONGIT


Tein maanantaina voileipäkakun ja paahtoleivistä jäi reunat käyttämättä. Muutamaa päivää myöhemmin valmistin niistä rouskuvia krutonkeja. Nämä herkut sopivat varsin hyvin esimerkiksi salaatteihin ja sosekeittoihin.

Krutongit 

Tarvitset: 
8 palaa paahtoleipää
loraus oliiviöljyä
2-3 kpl valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
sitruunapippuria tai
mitä tahansa mausteita/yrttejä

Tee näin:
Viipaloi paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Laita leipäkuutiot kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta. Pilko muutama valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon. Pyörittele leipäkuutioita öljy- mausteseoksessa. Kaada kuutiot uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, ettei leipäpalat pala karrelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.