Tein maanantaina voileipäkakun ja paahtoleivistä jäi reunat käyttämättä. Muutamaa päivää myöhemmin valmistin niistä rouskuvia krutonkeja. Nämä herkut sopivat varsin hyvin esimerkiksi salaatteihin ja sosekeittoihin.
Krutongit
Tarvitset:
8 palaa paahtoleipää
loraus oliiviöljyä
2-3 kpl valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
sitruunapippuria tai
mitä tahansa mausteita/yrttejä
mitä tahansa mausteita/yrttejä
Tee näin:
Viipaloi paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Laita leipäkuutiot kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta. Pilko muutama valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon. Pyörittele leipäkuutioita öljy- mausteseoksessa. Kaada kuutiot uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, ettei leipäpalat pala karrelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista.