15.6.2020

KORVAPUUSTIT


Korvapuustit

Taikina:
1/2 l maitoa
2 pss (22 g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
n. 75 g voisulaa
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
2 dl tomusokeria
1-2 tl vettä

Tee näin: 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Laita taikina kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuopat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin suorakateen muotoon jauhotetulla pöydällä.

Levitä taikinalevyille sulaa (notkeaa) rasvaa ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kierrä levyt tiukalle rullalle ja leikkaa rullat n. 4 cm:n paloiksi vinottain leikaten. Näin: / \ / \. Paina jokianen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuu korvat. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.

Voitele pullat kananmunalla ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Sillä aikaa kun pullat on uunissa, valmista tomusokerista kuorrute sekoittamalla sokeritilkka tomusokeriin. Kun pullat ovat jäähtyneet, pursota sokerikuorrute pinnalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.