17.6.2020

KESÄINEN TÄYTEKAKKU


Tämä resepti on jo aiemmin julkaistu täällä blogissa ja tässä se nyt julkiseksi uudelleen, koska tämä on vaan niin mainio resepti. Käy yhtä hyvin myös kääretortun valmistamiseen. Ja hei, ihan parasta juhannusviikkoa juuri sinulle! 

Kesäinen täytekakku

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 t l leivinjauhetta

Täyte:
2 prk kuohukermaa
1 prk kuningatar rahkaa (Valio)
noin 6-7 rkl mansikkahilloa

Koristelu:
½ prk hedelmäcocktail- säilykehedelmiä
ananaskirsikoita
½ levyä maitosuklaata (Fazerin sininen)

Tee näin: 
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja lisää ne vaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohja paperista ja leikkaa se kolmeen yhtä isoon palaan tai jos haluat pitää mallin kääretorttuna, lado täytteet pohjan päälle ja rullaa kääretortuksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja erottele noin puolet vaahdosta erilliseen astiaan. Toisen kermavaahdon joukkoon sekoita rahka. Kostuta pohjat säilykehedelmän mehulla ja aloita kakun kasaaminen. Alimman ja keskimmäisen pohjan päälle levitä ensin ohut kerros mansikkahilloa ja sen jälkeen kermavaahto-rahkaseosta. Päällimmäisen pohjan päälle pursota kermavaahtoa reunoille ja lado säilykehedelmät keskelle. Koristele ananaskirsikoilla ja suklaakoristeilla.

Suklaakoristeet valmistuvat näin:
Paloittele suklaa ja sulata palat mikrossa välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja valuta se sen jälkeen pakastepussin pohjalle. Leikkaa pussin toisesta nurkasta hyvin pieni pala pois ja pursota erilaisia kuvoita leivinpaperin päälle. Nostaja valmiit suklaakoristeet jäähtymään ja kovettumaan jääkaappiin. Irrota ja asettele koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Mitä ohuempia koristeita onnistut tekemään, sitä kauniimpi on lopputulos.

1 kommentti:

  1. Kiitos - ja mitä sitä kieltämään, kakku hyvää oli! Sinulle myös mitä parhainta kesää. Huomenna se sitten on jo heinäkuu, huh!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.