6.4.2020

PORONKÄRISTYS & PERUNAMUUSSI

Ei ihan niin arkinen ruoka, mutta mikäs sen mukavampi aloitus näin uuden viikon alkuun. 

Poronkäristys & perunamuussi 
4 annosta

Tarvitset:
500 g poronkäristystä (pakaste)
2 keskikokoista sipulia
200 g keittojuureksia (pakaste)
2 rkl voita
1 tl suolaa
pippuria
1 lihaliemikuutio

2 kg jauhoisia perunoita

Tee näin: 
Sulata liha paketissa olevan ohjeen mukaisesti. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla ja lisää joukkoon sipulikuutiot. Lisää lihanpalat pannulle ja anna niiden paistua siinä muutama minuutti. Lisää mausteet. Kaada käristys ja keittojuurekset pataan. Lisää joukkoon kuuma vesi, johon on lisätty 1 lihaliemikuutio. Nestettä saa olla sen verran, että liha peittyy. Hauduta käristystä kannen alla 125 asteisessa uunissa 3 tuntia.

Kuori ja keitä perunat. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja survo perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voinokare ja suolaa tarpeen mukaan. Kuumenna maito mikrossa ja kaada perunasurvoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on muuten todellinen herkku. Saa vaan liian harvoin. Lapissa olisi varmasti kova sana...vaikka ei sinnekään pääse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, vie melkein kielen mennessään. Ja totta, kyllä tätä useamminkin voisin syödä, mutta harvaan jää ne kerrat.

      Poista

Kiitos kommentista.