16.4.2020

FOCACCIA LEIPÄ


Focaccia leipä
(pellillinen) 

Tarvitset:
3 1/2 dl vettä
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai sokeria

Pinnalle:
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pippuria myllystä
ripaus suolaa

Tee näin: 
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola ja viimeisenä jauhot. Vaivaa ja annan taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita leivinpaperi uunipellin päälle, kumoa taikina siihen ja taputtele taikina tasaiseksi. Laita uuni kuumenemaan ja anna taikinan kohota vielä sen aikaa. Sekoita öljyyn pippuri ja suola. Viipaloi sipuli ja pilko valkosipulinkynnet pienen pieniksi. Voitele taikina öljyseoksella ja laita lopuksi sen päälle sipulit. Paista 225 asteessa uunin noin 15 minuuttia. 

Tähän leipään sopii todella hyvin myös fetajuusto, punasipuli, oliivit kuin myös aurinkokuivatut tomaatit tai kirsikkatomaatit. Tänään kokeilin valkosipulia ja toimii muuten ihan törkeen hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.