22.7.2020

PERUNARIESKAT


Meidän keittiössä perunamuussin rippeistä valmistuu herkullisia perunarieskoja. Sen verran on hyviä, että sipaisu margariinia päälle riittää ja kylkeen lasi kylmää maitoa. Nam! 

Perunarieskat
(8-10 kpl)

Tarvitset:
3 dl perunamuussia
1 kananmuna
1 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Vaivaa kylmään perunamuussiin kananmuna, suola ja jauhot. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä käsiteltäväksi, älä tee sitkoa. Taputtele taikinasta noin kämmenen kokoisia rieskoja ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista rieskoja noin 8 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.

2 kommenttia:

  1. Perunarieskat ovat kyllä hyviä tuoreina! *.* Nää on tosi käteviä, koska saa ruokahävikkiä vähennettyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tykkään kyllä todella paljon, mutta loppujen lopuksi rieskoja tulee tehtyä kuitenkin melko harvoin. Vähemmän ruokahävikkiä - totta! :)

      Poista

Kiitos kommentista.