28.1.2019

PERUNARIESKAT

Meillä oli eilen päivällisellä muun muassa perunamuussia ja se onkin sitten semmoinen juttu, että kun meillä valmistuu muussi niin sitä tehdään aina sen verran enemmän, että siitä varmasti riittää myös näiden ihanien perunarieskojen valmistukseen.


Perunarieskat
(8-10 kpl)

Tarvitset:
3 dl perunamuussia
1 kananmuna
1 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Vaivaa kylmään perunamuussiin kananmuna, suola ja jauhot. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä käsiteltäväksi, älä tee sitkoa. Taputtele taikinasta noin kämmenen kokoisia riskoja ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista rieskoja noin 8 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.

2 kommenttia:

  1. Perunarieskat ovat kyllä hyviä tuoreina! *.* Nää on tosi käteviä, koska saa ruokahävikkiä vähennettyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tykkään kyllä todella paljon, mutta loppujen lopuksi rieskoja tulee tehtyä kuitenkin melko harvoin. Vähemmän ruokahävikkiä - totta! :)

      Poista

Kiitos kommentista.