11.1.2019

viikko 1: uusi vuosi & televisiosta draamaa

Tästä se alkaa, minun vuosi 2019 -juttusarja, joka matkanvarrella muokkaantuu omanlaisekseen. Tarkoitus on kirjoittaa edellisen viikon asioita,- tapahtumia -tai jotakin sellaista ylös, mikä minulle jäi menneestä viikosta päällimäisenä mieleen.

Uusi vuosi
Vuosi vaihtui ihan rauhallisesti kotona. Tehtiin mieheni kanssa uuden vuoden aattona urakalla pikkupitsoja koska ajateltiin, että ne on juhlavampia kuin ihan vain perus peltipitsa, jota tavallisemmin tulee tehtyä. Jostain syystä tuosta "projektista" ei tullut otettua yhden ainutta kuvaa, kuten ei myöskään niistä pitsoista. Mukavaa yhteistä touhuamista, joten hetki vei mennessään.

Keskiyöllä kävimme sen verran ulkona, että mieheni lähetti iloksemme taivaalle muutamat paukut tai paremminkin jonkinlaiset padat. En niistä niin ymmärrä. Meillä on aina ollut selkeä "työnjako" uuden vuoden rakettien ja paukkujen suhteen - mies hankkii ilotulitteet ja hoitaa niiden paukuttelut ja minä keskityn seuraamaan sitä koko prosessia turvallisen matkan päästä. Tänä vuonna sijoitin itse ilotulitteisiin niinkin paljon kuin viisikymmentäsenttiä ja ostin paketin tähtisädetikkuja. 

Suklaakonvehdit
En ilmeisesti saanut jouluna riittävästi suklaata syödäkseni, koska hamstarsin sitä  heti alennusmyynneistä lisää. Nam. En tiedä, että voiko suklaasta koskaan saada tarpeekseen? Epäilen.


Draamasarja This is Us
Torstaina starttasi nelosella uusi sarja This Is Us, joka yllättää katsojan odottamattomilla käänteillään ja käsittelee hyvin vaikeitakin aiheita. Sarjan päähenkilöiden tarinat alkavat kietoutua yhteen jaksojen aikana ja menneisyyttä sekä nykyhetkeä sekoitteleva kerronta paljastaa mielenkiintoisia syy-seuraussuhteita henkilöiden elämistä. (nelonen.fi)

Sarja on yhdysvalloissa suosittu draamasarja ja sitä on kehuttu erityisesti lämminhenkisyydestään ja samaistuttavista hahmoistaan. Enkä yhtään ihmettele! Enpä muista, että koska olisin viimeksi innostunut yhtä paljon jostain tv-sarjasta. Jostain käsittämättömästä syystä, multa meni ohi sarjan mainokset ja "hypetys", mutta onnekseni mieheni oli ottanut ensimmäiset jaksot boksille talteen. Kuulemma ihan vain siltä varalta, että jos minua sattuisi kiinnostamaan. Sarjalle vahva suositus!

Vuoden ensimmäiset joulutortut 
Päätin tehdä joulutorttuja kun joulusta jäi muutama levy lehtitaikinaa ja puolipurkkia luumuhilloa, mutta en tiedä mitä tapahtui? Joulutortut eivät nimittäin enää maistuneetkaan vaikka sirottelin tuttuun tapaan kunnon kerroksen tomusokeriakin päälle. Ilmeisesti kiintiö oli tullut täyteen. Jouluna sitten taas, hahaa! 


Elokuva - Bird box
Näkymätön ja uhkaava voima saa suurimman osan ihmisistä tekemään itsemurhan. Viisi vuotta myöhemmin eräs eloonjäänyt yrittää epätoivoisesti viedä lapsensa turvaan. (netflix.com)

Odotin elokuvalta enemmän, en tiedä mitä? Elokuva oli paikoin ahdistava, mutta ei kyllä varsinaisesti mikään kummoinen trilleri. Sanotaan, että elokuva oli sellainen kerran katsottava, ihan ok. Elokuvan alku oli ihan potentiaalinen, mutta edetessään se koko homma jotenkin lässähti. Katsottuani elokuvan, luin jostakin, että sen ympärillä velloo jonkinainen haaste, missä porukka on tehnyt arkipäivän askareitaan silmät sidottuina ja samalla kuvannut toilailujaan. Noh, arvata saattaa, että sellainen toiminta ei välttämättä ole päätynyt aina kovin hyvin. En ole koskaan oikein ymmärtänyt näitä elokuvien ja pelien synnyttämiä lieveilmiöitä.

Punaviiniglögi
En varsinaisesti ole punaviinipohjaisten glögien ystävä, mutta meninpä ennen joulua kehumaan pullon ulkoasua äidille Alkossa ja kuinkas ollakaan, sain pullon joululahjaksi. Kiitos vielä äidille! Pullon säästän ehdottomasti ja ajattelin tehdä siitä kynttilänjalan. 

2 kommenttia:

 1. This is us on niin ihana sarja, Bird Box oli hyvä, mutta että noin iso ilmiö, että ihmiset toteuttavat uhkarohkeita temppuja silmät sidottuina, ai kamala.

  Konvehteja täälläkin mutustellen edelleen. :O

  Ihanaa viikonloppua Marie. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja mikä mukavampaa kuin, että sitä tulee kaksi jaksoa peräkkäin. Niinpä, kaikenlaisiin hömpötyksiin sitä ihmiset lähtevätkin mukaan, kohtalokkaisiinkin. Hullua! Sinulle Tiia myös mukavaa viikonloppua! :)

   Poista

Kiitos kommentista.