14.11.2018

PINAATTILETUT & PUOLUKKAHILLO

Pinaattiletut
n. 20 kpl

Elämäni ensimmäiset itse paistetut pinaattiletut. Muuten ihan onnistuneita, mutta meidän keittiöstä puuttuu edelleen letuille paremmin soveltuva paistinpannu. 

Tarvitset:
½ l maitoa
2½ dl vehnäjauhoja 
2 kananmunaa
2-3 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1/4 dl ruokaöljyä
150 g pinaattia (pakaste)
Paistamiseen margariinia

Tee näin:
Vatkaa kulhossa maito, vehnäjauhot, munat, suola, sokeri ja pippuri. Lisää öljy ja sulanut pinaatti. Anna taikinan turvota hetki. Paista kuumalla pannulla ohuita lettuja.  

- - -

Puolukkahillo

Tarvitset:
1 l puolukoita
½ pkt hillosokeria
1 rkl vettä

Tee näin: 
Lisää kattilaan osittain sulaneet puolukat ja hillosokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä noin 5-10 minuuttia. Kaada hillo puhtaaseen astiaan ja anna jäähtyä kunnolla.  

6 kommenttia:

  1. Nam!
    Itsetehdyt pinaattiletut on kyllä niin ihania.
    Ja tietysti puolukkahillon kanssa.😀
    Hyvää viikonloppua!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistui! Meiltä vaan uupuu lettujen paistamiseen paremmin soveltuva paistinpannu ja mietinkin tässä, että pitäiskö ensi kerralla testata pinaattivohveleita, koska vohvelirauta taas on todella vähäisellä käytöllä.

      Poista
  2. Näyttää hyvälle, kiva postasit reseptin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä sen verran hyviä, että hankin kaappiin uudet tarpeet pinaattilettuja varten. :)

      Poista

Kiitos kommentista.