10.5.2018

PALUU RANTAREITILLE

Lupasin viime postauksessa (Toukokuu - makrotex), palata vielä muutaman kuvan verran rantareitille. Tajusin näin jälkikäteen, että en hoksannut juurikaan kuvata järvimaisemaa, hih! Fiilistelin jotenkin vaan niin paljon Hämeen linnaa ja muita rakennuksia. Reitti itsessään on tosi ihana, mutta iso osa sitä on nimenomaan vanajavesi. 
Lähdin eilen pyöräilemään Ystävyydenpuistosta aina Varikonnimeen asti. Matkan pituus on jotakuinkin 5-6 kilometriä, veikkaisin. Ensimmäinen välietappi oli Linnanpuisto. Aurinkoinen ja lämmin sää oli houkutellut nurmikentälle auringonpalvojia ja lasten leikkipaikalta kuului naurua ja itkua. Kaupunginpuistossa pysähdyin kuvaamaan jälleen noita suloisia sinivuokkoja ja rautatiesillalle jäin odottamaan ohi kulkevaa junaa, joka kohta pian pyyhälsikin ohitseni. Aitaan kiinnitetyt rakkauslukot, aika söpöä! Jos olet kulkenut junalla väliä Tampere - Helsinki, olet kulkenut tämän nimenomaisen sillan yli. 


Reitin varrelta löytyy siis vähän jokaiselle jotakin. On puistoja, metsää, levähdyspaikkoja, uimaranta, erilaisia kuntoiluvälineitä ja kiva grillipaikka, joka vetää puoleensa kyllä väkeä. Tälläkin kertaa siellä oli porukkaa, joten en kehdannut mennä pitkospuita pitkin yhtään lähemmäksi kuvaamaan. Sen sijaan jatkoin pienen matkan eteenpäin ja pysähdyin levähdyspaikalle nauttimaan kertakaikkisen upeasta säästä kera kylmän maitokahvijuoman. Kyllä mun kelpasi!


Millaisissa maisemissa sinä mielelläsi lenkkeilet, retkeilet tai muuten vaan fiilistelet? Hakeudutko veden äärelle vai satumaisiin metsiin?

2 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat ja tuohon latteen olen minäkin koukussa <3 Täällä ensin merta ja sitten metsää, niillä mennään joka päivä ja sielu lepää.

  Ihanaa loppuviikkoa Marie <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä latte, nam! Toimii super hyvin lämpiminä kesäpäivinä. Sinulle myös mukavaa viikonloppua.

   Poista

Kiitos kommentista.