9.4.2018

PORKKANAPATONGIT

Muutama viikko sitten unohdin ostaa kaupasta leipää, joten ei auttanut kuin leipoa itse aamupalalle. Päätin tehdä patonkeja. Harvoin tulee itse leivottua, mutta sitten kun siihen hommaan ryhdyn, mulla meinaa aina vähän jäädä "levy päälle". Ai miksi? No miksi ei. Onhan se nyt ihan pirun hyvää! Itse leivottu tuore patonki, sämpylät tai leipä noin ylipäätään. Kyytipojaksi lasi kylmää maitoa. Voi pojat!

Tässä viimeisen parin viikon aikana aamiaispöydästämme on löytynyt muun muassa valkosipulipatonkeja ja porkkanapatonkeja. Vain mielikuvitus on rajana näiden leipomusten kanssa. Porkkana ei itsessään juuri maistu, mutta se tuo mukavasti kuohkeutta ja pehmeyttä. 

Porkkanapatongit (2 kpl)

Tarvitset:
2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 kpl porkkanaa
1,5 dl kaurahiutaleita
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Tee näin:
Raasta porkkanat. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon, suola, porkkanaraaste, kaurahiutaleet, öljy ja vähän kerrallaan vehnäjauhot. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa patongeiksi. Anna kohota liinan alla vielä 15 minuuttia. Paista 250 asteessa noin 15 minuutta.

Mukavaa ja maistuvaa viikkoa sinulle.

4 kommenttia:

  1. Oi oi, kun näyttävät hyviltä!😋
    Patonkia en olekkaan tehnyt aikoihin.
    Kivaa uutta viikkoa!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja sinulle myös mukavaa viikkoa. :)

      Poista
  2. Näyttää aivan ihanalta ja tämän reseptin otan talteen. <3 Kaunista viikkoa sinne ja hei tänne tuli 5cm lunta viime yönä hih. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkullisia on! Tämä on juuri se resepti, josta kävinkin kommentoimassa aijemmin sun blogiin. ;) Apua! Ei enää lunta, kiitos. Minä korkkasin fillarikauden tiistaina ja voi miten olikin mukavaa pitkästä aikaa.

      Poista

Kiitos kommentista.