2.4.2018

PERUNARIESKAT

Meillä tehdään ihan äärimmäisen harvoin perunamuussia, mutta sitten kun sitä tehdään, niin sitten sitä tehdään ja paljon. Ja reilu satsi sen vuoksia, koska minä rakastan ihan tosi paljon perunarieskoja. Sen lisäksi, että ne maistuvat herkullisilta, niitä on myös helppo tehdä jämämuussista. Tässä meidän tapauksessa ei tosin voida koskaan puhua "jämämuussista", hahaa! Onko hyvää? No voin kertoa, että todekkain on. Tehtiin viikonloppuna satsi ja nyt kun tota kuvaa katselen, en voi olla miettimättä, että kuinka hyvää lämmin rieska on voinokareen ja kylmän maidon kera. Omnom. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.


Perunarieskat 

Tarvitset:
6 dl perunamuussia
2 tl suolaa
2 kpl kananmunia
6 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 275-asteeseen ja vaivaa perunamuussin sekaan suola, kananmunat ja vehnäjauho. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu pehmeältä levitettäväksi pellille. Tarkoitus ei ole tehdä sitkoa. Taputtele taikinasta haluamasi kokoisia rieskoja ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ja hieman laikukkaan värin. Ohjeesta tulee noin 10 rieskaa, mutta määrä riippuu ihan siitä, kuinka isoja tai pieniä  haluaa tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.