11.8.2017

Fida lähetystori

Kirpputorikierros Hämeenlinnassa jatkuu.

Keskustasta löytyy Fida lähetystori, jonka konsepti poikkeaa kaupungin muista perinteisistä kirpputoreista niin, että kaikki myytävänä olevat tuotteet tulee sinne lahjoituksina. Tällä hetkellä Suomessa on 26 Fida myymälää ja ne ottavat vastaan mm.  ehjiä ja myyntikelpoisia huonekaluja, vaatteita, astioita, sisustusesineitä, joiden tuotoilla taas sitten tuetaan Fidan tekemää työtä kehitysmaiden hyväksi.

Tykkään kovasti tuon liiketilan selkeydestä. Jokaiselle tuoteryhmälle on omat paikat. Vaatteet on ryhmitelty noin suunnilleen väri- ja vaatejärjestykseen rekkeihin, kengille on omat hyllyt, lastenvaatteille ja leluille on oma nurkkaus, kirjat ja pokkarit on aasta ööhön kirjahyllyissä jne. 

Mun tulee poikettua Fidassa lähes poikkeuksetta joka viikko, koska se sijaitsee kätevästi mun työmatkan varrella. Näyteikkunat pursuavat tavaraa ja monesti juuri ne houkuttelevat astumaan peremmälle. Aina sieltä osuu silmään jotakin mielenkiintoista. Tavara myös vaihtuu mukavaan tahtiin, joka kertoo siitä, että täällä on selkeästi tilausta aina yhdelle Fidalle.  








Fida lähetystori
Palokunnankatu 5
13100 Hämeenlinna
Avoinna: ma-pe kello 10-18, la kello 10-15 ja su suljettu

Kirpputorikierros Hämeenlinnassa:
Kantolan Kammari

8 kommenttia:

 1. Onpas siistin näköinen paikka, mukava käydä ostoksilla kun kaikki on järjestyksessä :) Iloista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Ja ainakin tuolla Hämeenlinnan liikkeessä on vielä pari vaaterekkiä mihin laitetaan esille juuri saapuneet, jos mulla ei ole aikaa sen paremmin kierrellä niin käyn läpi nuo pari rekkiä. Kätevää!

   Poista
 2. Kävin pari päivää sitten ekaa kertaa vuosiin Fidalla ja yllätyin positiivisesti, siellähän on nykyään mielettömän siistiä ja tuotteet ryhmitelty kivasti ^^ Ja oli pari ihanaa huonekaluakin jotka olisin voinut kotiuttaa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Fida myymälät joissa itse olen vieraillut, ovat aina olleet siistejä ja järjestyksessä. Tavara vaihtuu ja joskus tuolta tekee ihan tosi löytyjä. Kaikki kun eivät jaksa nähdä vaivaa ja vuokrata pöytää jostakin kirpputorilta. Tuonne on silloin helppo viedä.

   Poista
 3. Tuolta olen tehnyt Likan kanssa hyviä löytöjä. Kuuluu vakkaripaikkoihin kun käyn H-linnassa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavara vaihtuu mukavaan tahtiin ja kyllä sieltä löytäjäkin tulee tehtyä, kaikki kun eivät halua tai jaksa nähdä vaivaa vuokrata kirpputoripöytää , tuonne on hellpo lahjoittaa kaikki terpeeton. Sinulle myös mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Sieltähän löytyy vaikka mitä, ihania kupposiakin poikineen. Rakastan koluta tälläisiä paikkoja. Mukavaa viikkoa Marie <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään myös kierrellä kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia. Mukavaa ajanvietettä ja koskaan ei voi tietää, mitä kivaa ostettavaa niistä löytää! :)

   Poista

Kiitos kommentista.