2.9.2016

Raparperi-marenkipiirakka



Lempeää ja makeaa viikonloppua kaikille!

Kokeilin eilen taas vähän uudenlaista reseptiä makeasta piirakkaherkusta. Ja koska lopputuloksesta tuli oikein maukas, ajattelin jakaa reseptin nyt täälläkin. Ohjeen nappasin Sarin kotona-blogista. Kiitosta vaan innostuksesta Sari! Oli ihan pakko tehdä piirakkaa kun pääsin kotiin! Tein tosin puolta pienemmän annoksen ja korvasin omenan raparperilla, jota meiltä löytyi pakastimesta.

Raparperi-marenkipiirakka

Tarvitset:

Pohja:
50 g Voita
2 Kananmunaa
1,25 dl Sokeria
1,25 dl Vehnäjauhoja

Raparperiseos:
noin 3 dl Raparperikuutioita
2 dl Vettä
1 dl Sokeria
1 rkl Perunajauhoja
2 rkl Vettä

Marenki:
2 Kananmunan valkuaista
1 dl Sokeria

Tee näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt voi ja vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pilko raparperit (tai jos on valmiina pakasteessa, ota huoneenlämpöön sulamaan). Keitä raparperikuutiot pehmeiksi sokerivedessä. Sekoita lasissa 2 rkl vettä 1 rkl perunajauhoja ja kaada seos raparperien joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri. Kaada raparperiseos pohjan päälle ja pursota valkuaisvaahtoa lopuksi koko komeuden päälle. Paista piirakkaa vielä noin 10 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalle!😋😍
    Täytyy itsekin kokeilla seuraavaksi raparperia.
    Ihanaa viikonloppua sinulle!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, vähän liiankin hyvää. :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä piirakkaa, sopisi varmaan omenoidenkin kanssa. Pitääpä laittaa mieleen, jos vaikka testailisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ohje on itseasiassa alkujaan omenapiirakan.. Hyvää oli ja varmasti on hyvää myös omenasta. :)

      Poista
  3. On hyvän näköistä piirakkaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.