28.8.2016

Sämpylät


Sunnuntai-illan moikat! Viikko mennyt taas hurjaa vauhtia, kuten myös tämä viikonvaihdekin tässä. Tämä viikonloppu on tullut vietettyä omalta osaltani aikas visusti sisätiloissa, kotona. Olen tehnyt jollain ihan merkillisellä draivilla kaikenlaisia kotipuuhia ja sen lisäksi valmistanut muun muassa mustikkapiirakkaa ja pitsaa sekä tänään tein ihania sämpylöitä pitkästä aikaa. Näin syksyn tullen mun leivontainnostus nostaa taas päätään. Tuntuu siltä, että tekisi mieli hääriä keittiössä tämän tästä! Ja mies tykkää. ;)

Rakastan lämpimiä, tuoreita ja itse tehtyjä sämpylöitä. Oi oi! Kuka niistä nyt ei pitäisi? En paljoa juksaa jos sanon, että en ole tainnut koskaan tehdä sämpylöitä vain ja ainoastaan yhdellä ja samalla reseptillä. Tänään esimerkiksi lisäsin joukkoon ruokalusikallisen paahdettua pellavarouhetta ja yhden desin verran laitoin ruisjauhoja ja loput sitten venhäjauhoja. Teen aina kerralla vain pienen satsin, koska minusta sämpylät pitää syödä silloin kun ne on parhaimmillaan eli tuoreina. 
 
Sämpylät
(10 kpl)

Tarvitset:
2,5 dl vettä
22 g (2 pss) kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl pellavarouhetta
1 dl ruisjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy, pellavarouhe sekä vähän kerralla jauhot. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia. Pyörittele taikinasta tämän jälkeen sämpylät ja anna niiden kohota pellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. Namskis!😋
    Kyllä tuoreet sämpylät on vaan niin hyviä.
    Mukavaa maanantai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Piti tehdä eilen heti uusi satsi ja voi kuinka ne maistuikaan jälleen herkullisilta. Päällinen mukavasti narskuvan rapsakka ja sisältä pehmeää, nam!

      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista

Kiitos kommentista.