13.7.2016

Kääretorttupohjasta täytekakku


Kesä on tunnetusti juhlien aikaa. Olemme herkutelleet siskoni rippijuhlissa kuin myös ihan tässä kotosalla merkkipäivien kunniaksi. Ollaan vietetty tuplasynttäreitä kun meillä on M:n kanssa syntymäpäivät ihan lähekkäin.

Minun syntymäpäivänä kakku oli muuten ihan samoilla täytteillä ja pohjalla, mutta päälle tein kinuskikuorrutteen. M:n kakku oli ehkä asteen raikkaampi hedelmien ansiosta. Tein muuten ensimmäistä kertaa ikinä itse tuollaisia suklaakoristeita. Oli yllättävän helppoa ja mukavaa puuhaa, suosittelen kokeilemaan! Pohja on oikeasti kääretorttu-ohje, mutta tuo on ollut vain niin helppo ja hyvän makuinen, että olen tehnyt siitä jo monen monet täytekakut.

Täytekakku 

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 t l leivinjauhetta

Täyte:
2 prk kuohukermaa
1 prk kuningatar rahkaa (Valio)
noin 6-7 rkl mansikkahilloa

Koristelu:
½ prk hedelmäcocktail- säilykehedelmiä
ananaskirsikoita
½ levyä maitosuklaata (Fazerin sininen)

Tee näin: 
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohja paperista ja leikkaa pohja kolmeen yhtä isoon palaan tai jos haluat pitää mallin kääretorttuna, lado täytteet pohjan päälle ja rullaa tortuksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja erottele noin puolet vaahdosta erilliseen astiaan. Toisen kermavaahdon joukkoon sekoita kuningatar rahka. Kostuta pohjat säilykehedelmän mehulla ja aloita kakun kasaaminen. Alimman ja keksimmäisen pohjan päälle levitä ensin ohut kerros mansikkahilloa ja sen jälkeen kermavaahto-rahkaseosta. Päällimmäisen pohjan päälle pursota kermavaahtoa reunoille ja lado säilykehedelmät keskelle (valuta niistä hyvin mehu pois). Koristele ananaskirsikoilla ja suklaakoristeilla. Halusin jättää reunat paljaiksi, koska tykkään tuollaisesta Brita-kakun rennosta ulkoasusta.

Suklaakoristeet valmistuvat näin:
Paloittele suklaa ja laita ne mikronkestävään astiaan. Suklaata tulee lämmittää miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa. Anna suklaan jäähtyä hetki ja laita se sen jälkeen pakastepussin pohjalle. Leikkaa pussin toisesta nurkasta hyvin pieni pala pois ja käytä pussia pursotinpussina. Pursota erilaisia kuvoita leivinpaperin päälle ja nosta valmiit koristeet jäähtymään ja kovettumaan jääkaappiin. Irrota ja asettele koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Mitä ohuempia koristeita onnistut tekemään, sitä kauniimpi on lopputulos.

2 kommenttia:

  1. Tämä maistuu varmaan hyvältä, en epäile yhtään, mutta on se myös kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Herkuttelijoilta tuli kommenttia, että "herkullista, mutta ei liian makeaa." :)

      Poista

Kiitos kommentista.