28.3.2016

Sitruunakääretorttu


Olisihan se pitänyt arvata, että jos todella tietoisesti aikoo pitää herkuttoman pääsiäisen niin olisi kannattanut pysytellä kaukana Instagramista ja blogeista. *naurua* Eilen nämä mun mieliteot kävivät sitten sen verran valtaviksi, että mulla ei enää ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä kauppaan. Piti saada sitruunarahkaa ja kuohukermaa tuollaista Sitruunakääretorttua varten.

Sitruunakääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Väliin ja pinnalle:
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa
3 rkl tomusokeria

Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Raasta myös sitruunankuori seokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Levitä täytettä jäähtyneen pohjan päälle (jätä osa täytteestä koristeeksi) ja kääri pohja rullalle. Anna kääretortun vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.