13.3.2016

Nekkukeksit


Sunnuntaimoikat! Kuinkas on viikonloppu sujunut? Toivottavasti mukavasti. 

Täällä on vietty oikein super kotoilu -viikonloppu. En ole poistunut kotoa (jos ei roskiskatosta lasketa) mihinkään sen jälkeen kun perjantaina tulin töistä kotiin. Ihanaa lötköilyä ja oleskelua vaan. Sunnuntain siivoilutkin on tullut hoidettua oikeastaan tässä viikonlopun aikana, joten tälle päivälle ei paljoakaan hommia jäänyt, mitä nyt tiskikoneen tyhjentämistä ja täyttämistä. 

Ja tämän päiväisen ruokapolitiikankin handlasin jo eilen valmiiksi kun tuli tehtyä isompi satsi makaroonilaatikkoa. Välillä on ihan parasta kuin voit vaan heittää ruoan mikroon ja odottaa muutaman minsan ja *pling* valmista. Helpolla pääsee!

Tänään alkoi ruoan päälle tekemään niin kovin jotakin makeaa mieli, että piti vähän penkoa kaappeja ja miettiä, että mitä saisin aineksista vielä loihdittua. Siirappipurkista se idea sitten nekkukekseihin lähti. On ne vaan hyviä! Just sellaista kivaa äkkimakeaa kahvikupillisen kanssa nautittavaksi.

Nekkukeksit

Tarvitset:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia

Tee näin: 
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Lisää jauhoseos ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Jaa taikina pieniin "nokareisiin" ja litistä nokareet kevyesti painelemalla niistä pyöreähköjä keksejä. Pintaan voi tehdä kuvioita haarukalla, jos haluaa. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista.