25.3.2016

Kinkkupiirakka


Täällä ollaan nukuttu yö hyvin ja herätty aamuyhdeksältä liki yhdeksäntunnin yöunien jälkeen. Ja mikä parasta, ilman kellon soittoa. Aamulla nautittiin hiljaisuudesta ja syötiin aamupuuro kaikessa rauhassa, mitä nyt kissa pyöri jaloissa ja istuskeli Hämeen Sanomien päällä. Hassu tulee aina norkoilemaan ja istuskelemaan lehden päälle. Lue siinä sitten uutisia! 

Kahviteltiin tuossa äsken äipän kanssa ja syötiin vaniljajäätelöä lämpimän kinuskikastikkeen kanssa, nam. Tänä pääsiäisenä jätimme kauppaan kaikki perinteiset herkut. Ainoat pääsiäisjutut meillä on keittiön pöydällä vaasiin kerätyt pajunkissat, jotka koristelin valkoisilla höyhenillä ja äipän tuoma soma keltainen pöytäkynttilä. Ei tähän enempää olisi tarvittukaan. Näin on hyvä. Tämänkin pyhän tärkein juttu itselleni ainakin on hengähtäminen.

Eilen tein pitkästä aikaa kinkkupiirakkaa. Meni oikein hyvin päivällisestä kun tein kaveriksi myös perinteisen vihersalaatin. Voi olla, että tämä samainen ohje on vilahtanut jo aikaisemminkin täällä, mutta tässä hyväksi koettu resepti uudelleen. Täytettä on helppo modifioida itselleen mieleiseksi. Kinkun voi yhtä hyvin korvata lohella tai vaikkapa kasviksilla.

Kinkkupiirakka

Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte:
200 g kinkkusuikaleita
200 g juustoraastetta
pippuria myllystä
3 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
aurajuustoa 

Tee näin:
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan maito ja sekoita taikina takaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja mausta. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja päälle aurajuustomurua tai paloja. Jatka piirakan paistamista vielä noin 15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.