29.12.2015

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä x 3

Tarvitset:
1 l appelsiinimehua
1 (50g) hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl maltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Sekoita appelsiinimehuun hiiva, suola, siirappi ja kuivat aineet. Voitele 3 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Nostata taikinaa 2½ tuntia. Paista leipiä 175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla ensin ½ tuntia ja sen jälkeen 150 asteessa 2 tuntia. Voitele leipiä paiston puolivälissä siirappivedellä. (Sekoitin noin 2 dl siirappia yhteen (1) desiin vettä kupissa). Kumoa leivät vuoista pöydälle ja anna niiden vetäytyä pyyheliinan alla jonkin aikaa. Säilytä pakastepussissa, jääkaapissa. Leipä on parhaimmillaan 2-3 päivän kuluttua paistamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.