13.10.2015

Puolukkamehu



Teki eilen vietävän paljon mieli jotakin hyvää. Mietin, että mitä voisin tehdä, mitä löytyy kaapista? Viikonloppu herkuttelun jälkeen tuntui hieman "väärältä" olla taas tekemässä jotakin hyvää. Ensin mietin, että laittaisinko lettutaikinan turpoamaan, mutta päätinkin sen sijaan valmistaa meille puolukkaevua (mehua).

Voi jösses miten hyvää mehua, nam! Tuli ihan lapsuus ja mummon marjamehut heti mieleen. Lapsena mulla oli tapana kutsua mehua evuksi. :)

Puolukkamehu

Tarvitset:
 20 dl puolukoita
8 dl vettä
6 dl sokeria

Tee näin: 
Kaada kattilaan puolukat ja vesi. Survo puolukoita hieman esimerkiksi sauvasekoittimella. Keitä seosta noin 15 minuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.

Siivilöi mehu erilliseen astiaan ja purista marjoista loputkin mehut irti. Kaada tämän jälkeen mehu takaisin kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Kuumenna mehu kiehuvaksi. 

Pullota mehu lasipulloon. Anna sen jäähtyä ja säilytä kylmässä. Tuosta määrästä tulee noin 1 litran verran valmista puolukkamehua.

2 kommenttia:

  1. Voi tuli kans mummun puolukkamehu mieleen, kuinka se haki sitä aina kellarista! ♡

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.