9.9.2015

Perunarieskat


Jäikö perunamuussia yli? Yksi vaihtoehto on tehdä jämistä maukkaita ja helpostia valmistettavia perunarieskoja. Omnonmon!

Perunarieskat 
(10-12 kpl)

Tarvitset:
6 dl perunamuussia
2 tl suolaa
2 kpl kananmunia
5 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 275-asteeseen ja vaivaa perunamuussin sekaan suola, kananmunat ja vehnäjauho. Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu pehmeältä levitettäväksi pellille. Tarkoitus ei ole tehdä sitkoa. 

Taputtele taikinasta haluamasi kokoisia rieskalättyjä ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista rieskoja uunin keskitasossa noin 8 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ja hieman laikukkaan värin. Anna rieskojen jäähtyä ja herkuttele voinokareen kera.

4 kommenttia:

  1. Ei voi muuta sanoa, kun että "nam". Kehtaako sitä tehdä perunamuusia vain noiden rieskojen takia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noi niin hyviä on, että ihan hyvin voit tehdä muussia pelkästään rieskoja varten! Nam! Mä teen melkein aina tarkoituksella ison satsin muussia, että saan tehtyä niistä jälkkäriksi noita herkkuja!

      Poista
  2. Näyttivätpä hyviltä. Toivottavasti seuraavan kerran jäisi perunamuusia yli. :) Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan reseptiä!

      Kaunista syksyä sinulle. :)

      Poista

Kiitos kommentista.