3.8.2015

Mausteiset lohkoperunat

  

Meidän on pitänyt tukeutua kesän aikana kaupan kirsikkatomaatteihin, koska oman sadon tomaateista ei ole tähän asti ollut kun maistiaisiksi. Raakileita kyllä piisaa, mutta valmistuvat niin hitaasti ja eri aikaan.

Ajattelin jakaa tässä elokuun alkajaisiksi muutaman simppelin ruokareseptin menneeltä viikonlopulta. Minä valmistin lauantaina pihvien kaveriksi mausteisia lohkoperunoita ja M teki eilen padassa Chili con carnea, nam. Kyllä se vain niin on, että toisen tekemä ruoka maistuu aina erityisen hyvältä ja valmiiseen ruokapöytään on ihana istahtaa. Arjen pieniä piristyksiä! 

Mausteiset lohkoperunat

Tarvitset:
 Perunoita
ruokaöljyä
Perunamaustetta
Chilimaustetta
pippuria 
suolaa

Tee näin:
Pese perunat (ei tarvitse kuoria) ja leikkaa lohkoiksi. Laita perunalohkot isoon kulhoon ja lorauta joukkoon ruokaöljy sekä lisää mausteet. Pyörittele perunalohkoja seoksessa ja laita ne sen jälkeen uunipellille. Paista 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja sen jälkeen vielä noin 30 minuuttia 250 asteessa.

2 kommenttia:

 1. Ei ole koskaan tullut kokeiltua lohkoperunoita. Näyttää herkullisilta ja kun ei ole tuon vaikeampia tehdä. Kiitos loppuviikon ruokavinkistä. :)
  Meilläkään ei paprikat kypsy ollenkaan. Sen verran on vähän saaneet tänä kesänä auringonvaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en noita lohkoperunoita usein ole tehnyt, mutta vie kyllä voiton kaupan pakastelohkoista! Ole hyvä! :)

   Kyllä on varmasti monien vihannesten, kasvisten, kukkien ym. kasvamiseen vaikuttanut nämä kovin vaihtelevat säät tänä kesänä.

   Poista

Kiitos kommentista.