13.8.2015

Erinomaiseksi todettu pitsapohja


Pitsapohja
(pellillinen)

 Tarvitset:
25 g tuorehiivaa tai kuivahiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola ja öljy. Sekoita vehnäjauho joukkoon ( tarvittaessa enemmän kuin 5 dl niin), että taikina ei jää sormiin kiinni. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja laita se hetkeksi esilämpenemään 225 asteiseen uuniin. Itse olen antanut olla suunnilleen 5-7 minuuttia. Lado haluamasi täytteet pohjan päälle ja paista rapsakaksi.

Ohjeen olen joskus vuosia sitten jostakin kirjasta tai nettisivustolta itselleni muistiin kirjoittanut. Monet maukkaat pitsat paistanut. Tänään tein pitkästä aikaa jauhelihapitsaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.