10.7.2015

Marianne-jäätelö


Iltaa! Täällä vietetään kesälomaa täysillä! Konetta en ole avannut kuin laskujen maksua varten. Sen verran vähän tulee konetta käytettyä, että tähän kun näinä harvoina kertoina istahtaa niin ensimmäinen puolituntia (vähintäänkin) menee kaikenlaisien päivitysten kanssa, plääh! Meinasin äsken luovuttaa ja siirtyä tuonne sohvalle pötköttämään, mutta en antanut periksi!

Lomakuulumisista lupaan kirjoitella tuonnenpana, mutta näin lyhyesti sanottuna, mukavaa ja rentouttavaa on ollut! Ollaan M:n kanssa tehty pienimuotoisia maakuntamatkoja lähikaupunkeihin, tavattu kavereita ym.

 Ajattelin nyt vain jakaa oivan jäätelöreseptin, jonka tässä taannoin bongasin Hämeen Sanomien ilmoitusliitteestä. Yleensä en tuota liitettä edes avaa, mutta onneksi jostain kumman syystä nyt tein poikkeuksen! Ei olisi kuuna päivänä tullut mieleen, että kyseisestä lehtisestä voi löytyä jotakin näin herkullista ohjetta. Nam! (Siellä kun pääasiassa on asuntoilmoituksia.)

Marianne jäätelö
(Ilman jäätelökonetta.)

Tarvitset:
 3 kananmunaa
3 dl kermaa
2 dl tomusokeria
20 kpl Marianne karkkia

Tee näin: 
Vaahdota valkuaiset erikseen, keltuaiset tomusokerin kanssa ja kerma erikseen. Murskaa karkit. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen karkkimurska. Laita seos kannelliseen astiaan ja pakastimeen. Sekoita massaa noin 40 minuutin kuluttua ja toisen kerran kahden tunnin kuluttua. Massaa voi toki sekoitella useamminkin. 

Marianne karkkien sijaan tuon perinteisen jäätelömassan voi maustaa ihan millä itse haluaa, esim. sulatetulla suklaalla, hilloilla, marjoilla jne. Vain taivas on rajana. Itse päätin kokeilla tällä kertaa Marianne karkkeja ja hyvin toimi!  Tässä jo mietin, että miltäköhän mahtaisi maistua pätkis jäätelö?

Ja pist. Instagram on tässä loman aikana päivittynyt paljon tiheämmin!

Ihanaa kesää!

4 kommenttia:

  1. Uskaltaisikohan itsekin kokeilla moista herkkua. Näyttää ainakin syötävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Oli hyvää! Tosin tossa hommassa on vähän se nurja puoli, että herkästi iskee polte kokeilla kaikenlaisia muitakin makuyhdistelmiä! :D

      Poista
  2. Marianne on niin mun herkkua. Tämä resepti menee toteutukseen. Kiitos kun jaoit tämän.

    Kertakaikkisen mukava tämä sinun blogi. Tupsahdin tänne Hompsan Tuusa nimimerkin lukulistan kautta ja kylläpä ilahduin. Kivoja juttuja ja iloista mieltä täällä. Tykkään, tulen toistekin :)

    Oikein mukavaa loman jatkoa ja aurinkoista kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon niin mukavasta viestistä! Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa uudelleenkin lukemaan juttujani. :) Ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuota reseptiä! Oli herkkua!

      Poista

Kiitos kommentista.