8.6.2015

Raparperikiisseli


Edellisen kauden satoa. Kuten jo aijemminkin olen kertonut, niin olen kovasti tässä yrittänyt menneiden viikkojen aikana tyhjentää meidän pakastinta. Lähinnä käyttää pois sieltä kaikki raparperit, omenalohkot, mansikat ja mustikat. Lakkaakin on vielä aika huima määrä. Mitähän siitäkin tekisin? Tuntuu, että aina vaan kaikkea riittää. Ehdin jo hetken luulla, että mustikat on kaikki syöty, mutta ei. On mullakin hei "ongelma". Hah! :D

Tänään teki mieli kirpeän ja makean maun yhdistelmää ja keksinkin valmistaa tällä kertaa raparperikiisseliä. Slurps, nam.

Raparperikiisseli 
(4-5:lle)

Tarvitset:
 5 dl raparperikuutioita
8 dl vettä
1½ dl sokeria

4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Tee näin:
Kaada raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot yhteen desiin kylmää vettä ja kaada seos kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, mutta älä kuitenkaan keitä. Lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.