23.6.2015

MakroTex - Tuoksu

Pieni Lintu blogissa on tällä viikolla MakroTex kuvahaasteen teemana tuoksu tai haju

Koin jotenkin miellyttävämmäksi kuvata tuoksua. Tämänhetkinen lempituoksuni "pullotettuna" on Burberry Brit, jonka tuoksujen sävyt löytyvät näistä: lime, päärynä, kuorittu manteli, valkoinen pioni, meripihka, mahonki, tonkapapu ja vanilja. Tykkään!

Hajuvesien lisäksi maailmassa on paljon ihania ja jopa huumaaviakin tuoksuja. Jäin miettimään toviksi, että mikä minun mielestä tuoksuu erityisen hyvälle ja tällaisia juttuja listasin ylös:

puhtaan pyykin tuoksu
 sateen tuoksu
vasta ajetun nurmikon tuoksu
 kahvin tuoksu
 vasta leivotun sämpylän/leivän/pullan tuoksu
 kissan pehmoisen turkin tuoksu
 oman rakkaan ominaistuoksu
 joidenkin pesuaineiden tuoksu
 viilenevien syysaamujen tuoksu
 ruusujen tuoksu
 kesän tuoksu

Mikä sinusta tuoksuu ihanalle?

28 kommenttia:

 1. On kyllä monia ihania tuoksuja. Pienen vauvan tuoksu, ulkona kuivatun puhtaan pyykin tuoksu. Etenkin kesään liittyy monia ihan tuoksuja, syreenit, kielot, tuomet, ruusut, laventeli, leikattu nurmikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen haaveillut, että vielä jonakin päivänä pääsen kuivattamaan pyykit omassa pihassa. :)

   Poista
 2. Kesän ihania tuoksuja löytyy koko ajan lisää - ihanatkin hajuvedet jäävät talveen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja se on niin mukavaa kun eri vuoden aikoina on ne omat tuoksut, joista ilahtua. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, itsekin tykkään tuosta pullosta kovin. :)

   Poista
 4. Kaunis kuva ja tuon hajuveden tuoksu on kyllä huippu. Joitakin vuosia sitten lempi hajuveteni tuoksu on ollut cliniquen Happy ja nyt lempituoksuni on Chanelin Chance.

  VastaaPoista
 5. Paljon on olemassa hyviä tuoksuja.

  VastaaPoista
 6. Kaikki mainitsemasi tuoksut ovat tuoksujen aatelia. Parfyymeille herkistyneenä en enää käytä niitä. Muistan aikoinaan että lempituoksuni oli Isabella Rosselinin Manifesto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lähes kaikkialla voi tuoksutella luonnontuoksuja ym. :)

   Poista
 7. Tuoksuja riittää ja kauniita pulloja, onneksi on mistä valita :)

  VastaaPoista
 8. Ihan loistava lista! Monet noista kävi munkin mielessä tätä aihetta miettiessä.:) Mä olen nykyään jotenkin laiska käyttämään tuoksuja, jotenkin en muista, kun arkena en viitsi käyttää (lapsilla voi käydä nenään...). Burberryn tuoksun lähteet kuulostaa niin hyvälle, että tuoksukin on varmasti ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan!

   Mä olen tässä vasta viime vuosien aikana opetellut käyttämään tuoksuja. Minusta tuo Burberryn puteli on pienikokoisuudenkin vuoksi aivan ihana. Ei tarvii ikuisuutta odotella, että pääsee taas jossain vaiheessa hajuvesiostoksille. :)

   Poista
 9. Hieno hajuveden tuoksu on paikallaan. Se on viimeinen silaus juhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Itsekin aina laittautumisen lopuksi suihkaisen pari kertaa. :)

   Poista
 10. Paljon löytyi listalta omia lempituoksujani -ainoastaan kissan turkin tuoksua en tunnista, koska sellaista ei taloudesta löydy...ainakaan vielä ;) Tuo pesuaineiden tuoksu on jännä juttu, toiset suorastaan inhoavat tuoksuvia pesuaineita, mutta mun mielestäni niiden kuuluu ehdottomasti tuoksua. Toki joidenkin tuoksut ovat aivan liian voimakkaita, mutta sellainen lempeä puhtauden tuoksu on se oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pestään mm. pyykit tuoksuttomilla, mutta ihonpesu/shampoot saavat olla lempeästi tuoksuvia. Tykkään monista XZ:n shampoista ja hoitoaineista.

   Poista
 11. Kauniit kuvat ja ihastuttava tuoksulista:) Minäkin tykkään kissan tuoksusta, erityisesti kissan tassut tuoksuvat ihanalta!

  VastaaPoista
 12. Ihanat hajuvesipullokuvat :) Lisään listaasi vielä pienen lapsen tuoksu... Tänään sain tuoksutella kummitytön pientä poikaa ja aaahhh... :)

  VastaaPoista
 13. Ihania tuoksuja... Oma lempparini on puhtaan, ulkona tuulessa kuivatun pyykin tuoksu ja pullotuoksuista Diorin J'Adore.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! Miten paljon maailmaan mahtuukin ihania tuoksuja. :)

   Poista
 14. Hieno kuvaus omasta tuoksusta ja hajuvedestä. Nämähän mieltymykset vaihtelevat kovastikin yksilöiden mukaan. On kumma miten toinen tuoksu sopii hyvin toisen ph:lle kun taas toisella se vaihtuu ihan myrkyksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.