18.5.2015

Omenakukko


Laiskotti lauantaina aivan mahdottomasti. Meidän piti mennä mm. kuuntelemaan kauppakeskukseen Stand uppia ja ehkäpä pyörähtämään jossakin Ravintolapäivän ruokapaikoista, mutta tällä kertaa kotisohva vei voiton 6-0.

Päivä meni melkein kokonaan Heroes-sarjaa seuratessa. (Olen siihen koukussa!) Sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että pyöräytin pika pikaa tuollaisen Omenakukon. Alkoi jotenkin niin tekemään mieli jotakin makeaa. Annoin itselleni luvan herkutella lähes viikon kestäneen herkkulakon jälkeen ja olipahan kerrankin jotakin tarjottavaa, kun anoppikokelaskin tuli meille ex tempore iltapäiväkahville.

Omenakukko

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
 2/4 tl suolaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä

Täyte:
2 kpl keskikokoisia omenoita
4-6 tl kanelia
4-5 rkl sokeria

Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja nypi joukkoon margariini. Lisää joukkoon kylmä vesi. Puolita taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta pohja, joka asetellaan piirakkavuoan pohjalle. Toisesta osasta kauli kansi. 

Kuori omenat, poista kannat ja siemenkodat. Pilko isoiksi paloiksi. Pyörittele omenapalat sokeri-kaneliseoksessa. Nosta sen jälkeen omenat piirakkavuokaan. Asettele kansi päälle ja pistele siihen muutama reikä haarukalla. Paista kukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä omenakukkoa vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Voi täytyypäs kokeilla - meillä tykätään kovasti omenapiirakasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Itse tein tuota nyt ensimmäistä kertaa. Samalla ohjeella tosin olen joskus tehnyt omenanyyttejä, joissa kokonainen tai puolikas omena marinoidaan sokeri-kaneliseoksessa ja sen jälkeen omenan ympärille kääritään kaulttaataan taikinakuori.

      Poista

Kiitos kommentista.