19.4.2015

Raparperipiirakka


Olen tässä koko alkukevään pyrkinyt käyttämään pakastimessa olevia viime kesän marjoja ym. juttuja pois. Viimeisiä viedään ja hyvä niin. Pitää saada nimittäin pikkuhiljaa tilaa tulevan kesän ja syksyn sadolle. Ja tietenkin myös jäätelötötteröille ja pakkauksille.

Mun alkoi äsken tekemään ihan hirveästi mieli jotakin hyvää ruoan päälle ja pyöräytinpä tuossa uuniin suitsaitsukkelaan raparperipiirakan, kun sattui olemaan kaikki tarvittavat aineksetkin kaapissa. Vitsit mitkä tuoksut! Nam.

Raparperipiirakka

Tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua  voita tai margariinia

Tee näin: 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi tai margariini. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Ripottele taikinan päälle raparperinpaloja, reilusti kanelia ja ripaus sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Ohje toimii vallan mainiosti myös esim. omenapiirakan valmistukseen. Nam. En tiedä mitä äsken tein, mutta en ole saanut piirakkaa koskaan noin kuohkeaksi?! Nyt odottelen hetken piirakan jäähtymistä ja sitten isken sen kimppuun kuin sika limppuun. Kjäh! :D

Hyvää ja jännittävää vaalipäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.